Łosoś z warzywami

Łosoś z warzywami

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 2 większe kawałki świeżego łososia dzwonka
  • brokuły
  • kalafior
  • ziemniaczki
  • młoda marchewka
  • cukinia
  • świeże zioła: tymianek,oregano, rozmaryn
  • sól ziołowa
  • cytryna

Przygotowanie

Niezbędnymi elementami przy przygotowywaniu tego dania będą: parowar, blender oraz mały garnek. Do parowaru układamy nasze produkty kolejno:

Oczyszczone i umyte dzwonki łososia wraz z brokułami i kalafiorem na wierzchu kilka krewetek. Całośc opruszona listkami rozmarynu/ryba kroplami cytryny.

Drobno pokrojone ziemniaczki z dodatkiem zoli ziołowej oraz świeżego tymianku

Obrana marchewka i pokrojona w ćwiartki cukinia

Parowar ustawiamy na 30 minut.

W tym czasie nasz parowar z pewnością zakomunikuje nam o gotowości przyrządzanej rybki. Następnie wyjmujemy łososia z pozostałymi warzywami.