Boczek z soczewicą

Boczek z soczewicą

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Drogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 250 G SUROWEJ SOCZEWICY
  • 100 G MARCHWI
  • 50 G CEBULI
  • 50 ML OLIWY Z OLIWEK
  • 500 G BOCZKU
  • 200 G KIEŁBASY
  • 1 ŁYŻKA BULIONU
  • 1 ŁYŻKA SKROBI KUKURYDZIANEJ
  • 1 LISTEK LAUROWY

Przygotowanie

Cebulę obrać i przekroić na ćwiartki. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Boczek pokroić w cztery długie plastry. W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić cebulę, a następnie miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać marchew oraz oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Po zakończeniu programu dodać soczewicę, boczek, kiełbasę, bulion, skrobię kukurydzianą, listek laurowy i 1 l wody. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2.