Boeuf Strogonoff

Boeuf Strogonoff

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 500 G WOŁOWINY (STEK)
  • 250 G PIECZAREK
  • 60 G CEBULI
  • 200 ML OLIWY Z OLIWEK
  • 90 G KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 7 G MIELONEJ PAPRYKI
  • 150 ML GĘSTEJ KWAŚNEJ ŚMIETANY (TYPU CRĚME FRAÎCHE)
  • SÓLPIEPRZ

Przygotowanie

Pieczarki i mięso pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Dodać mięso, koncentrat pomidorowy i dwie łyżki wody. Na 10 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy temperaturze 100°C. Dodać pieczarki i paprykę. Doprawić solą i pieprzem i na 10 minut uruchomić program Slow Cook P3 przy temperaturze 100°C. Na 5 minut przed końcem programu dodać śmietanę.