Brownie z orzechami pekan

Brownie z orzechami pekan

Desery

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 200 G GORZKIEJ CZEKOLADY
  • 200 G MASŁA
  • 160 G CUKRU
  • 80 G MĄKI
  • 4 JAJKA
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • 100 G ORZECHÓW PEKAN

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Miksować przez 10 minut przy temperaturze 45°C i prędkości 3. Szpatułką zebrać masę ze ścianek i dodać cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka i orzechy pekan. Uruchomić program Pastry P3. Kwadratową blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie wylać do niej masę i piec przez 20-30 minut.