Chleb z boczkiem i serem

Chleb z boczkiem i serem

Wypieki

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • 2H00

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 5 G SUSZONYCH DROŻDŻY
  • 200 ML MLEKA PÓŁTŁUSTEGO
  • 350 G MĄKI
  • 6 G SOLI
  • 45 G MASŁA W TEMPERATURZE POKOJOWEJ
  • 180 G SERA COMTÉ
  • 100 G WĘDZONEGO BOCZKU POKROJONEGO W KOSTKĘ

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania wlać mleko i dodać drożdże. Przez 3 minuty podgrzewać w temperaturze 40°C i przy prędkości 5. Dodać mąkę, sól i masło. Uruchomić program Pastry P1. W międzyczasie ser pokroić w plastry. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjąć je z misy i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rozwałkować w kształt prostokąta. Centralnie ułożyć 1/3 sera i boczku, a następnie zawinąć je w ciasto. Bardzo delikatnie powtórzyć tę czynność dwa razy. Przykryć ciasto i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia, z dala od przeciągów. Piec przez 20-30 min.