Curry krewetkowe

Curry krewetkowe

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 500 G ŚWIEŻYCH KREWETEK
  • 1 ZĄBEK CZOSNKU
  • 1 DUŻA CEBULA
  • 1 ŁYŻKA OLEJU
  • 1 PŁASKA ŁYŻKA CURRY
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 250 ML MLECZKA KOKOSOWEGO
  • 1 ŁYŻKA POSIEKANEJ ŚWIEŻEJ KOLENDRY
  • SÓL
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Obrać czosnek i cebulę i pokroić w ćwiartki. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Zastąpić ostrze mieszadłem. Szpatułką zebrać cebulę i czosnek ze ścianek misy. Dodać oliwę, szczyptę soli i curry. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Po zakończeniu programu dodać krewetki, koncentrat pomidorowy i mleczko kokosowe. Doprawić solą i pieprzem. Na 15 minut uruchomić program Slow Cook P3. Gotowe danie posypać kolendrą.