Dietetyczna zupa meksykańska

Dietetyczna zupa meksykańska

Zupy

  • 2

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 2 papryki
  • 4 średnie ziemniaki
  • 4 duże pomidory
  • szklanka fasoli czerwonej
  • 250g mięsa mielonego z indyka
  • chilli
  • oliwa
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • czosnek

Przygotowanie

Rozgrzej patelnię. Mięso podduś na niewielkim ogniu i na odrobinie oliwy przez kilka minut, aż zaróżowieje i dodaj pokrojoną paprykę. Duś jeszcze ok. 3 minut.

W międzyczasie pokrój pomidory i ziemniaki.

Wszystkie składniki zalej wodą i ugotuj

Do wrzących warzyw dorzuć składniki z patelni.

Dopraw solą, pieprzem, dużą ilością ziół prowansalskich oraz czosnkiem.

Zupę gotuj jeszcze ok. 20 minut - należy sprawdzać, czy wszystko jest już miękkie.

Zupa meksykańska jest jeszcze lepsza dzień po przygotowaniu, smak wtedy jest bardziej intensywny.