Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

Wypieki

  • 6

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 200 G GORZKIEJ CZEKOLADY
  • 100 G MIĘKKIEGO MASŁA
  • 3 JAJKA
  • 120 G BRĄZOWEGO CUKRU TRZCINOWEGO
  • 150 G ZMIELONYCH MIGDAŁÓW
  • 6 G PROSZKU DO PIECZENIA

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło i pokrojoną czekoladę. Podgrzewać przez 10 minut przy prędkości 3 i temperaturze 45°C. Dodać jajka, cukier, mielone migdały i proszek do pieczenia, a następnie uruchomić program Pastry P3. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Po zakończeniu programu przelać ciasto do formy i piec przez 20-30 minut.