Grillowana kanapka klubowa z bekonem

Grillowana kanapka klubowa z bekonem

Z grilla

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 4 plastry bekonu, o grubości ok. 5 mm
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka przecieru jabłkowego
  • 4 kromki chleba na zakwasie, grubości ok. 1 cm
  • 4 plastry pieczonego indyka
  • 2 plastry sera Cheddar
  • 1 mały, pokrojony pomidor
  • 2 garści młodego szpinaku

Przygotowanie

Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać umieść boczek na ruszcie i zamknij pokrywę.

Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na czerwony. Przenieś na talerz i przykryj folią aluminiową. Ostrożnie przetrzyj płyty papierowym ręcznikiem.

Wymieszaj majonez i przecier jabłkowy, a następnie posmaruj dwie kromki chleba. Połóż na wierzch bekon, indyka oraz ser i przykryj pozostałymi kromkami.

Wybierz program Kanapki/Panini i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść kanapki na ruszcie i zamknij pokrywę.

Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na pomarańczowy. Połóż kanapki na talerzu. Przed podaniem ostrożnie otwórz kanapki i dodaj do środka pomidora i liście szpinaku.

Zamień kanapkę w bogate śniadanie, dodając jajko sadzone.

Wędlinę z indyka możesz zastąpić pokrojonym w cienkie plastry pieczonym indykiem lub kurczakiem.