Gulasz z łopatki wołowej

Gulasz z łopatki wołowej

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 1 KG ŁOPATKI WOŁOWEJ
  • 100 G NAMOCZONYCH SUSZONYCH
  • BOROWIKÓW
  • 4 OGÓRKI KISZONE
  • 1 CEBULA
  • 1 ZĄBEK CZOSNKU
  • 500 ML BULIONU WOŁOWEGO
  • 1 ŁYŻECZKA MIELONEJ PAPRYKI
  • 1 ŁYŻECZKA TYMIANKU
  • SÓL, CZARNY PIEPRZ

Przygotowanie

Pokrój łopatkę wołową w kostkę. Obierz czosnek i cebulę. Cebulę pokrój w dużą kostkę. Ogórki pokrój na plastry, a grzyby na kawałki wielkości ok. 2 cm. Do misy z założonym ostrzem tnącym włóż pokrojoną cebulę. Miksuj przez 10 sekund przy prędkości 10. Załóż mieszadło i szpatułką zbierz cebulę ze ścianek misy. Dodaj mięso, ogórki, przekrojony na pół czosnek, grzyby, paprykę i tymianek. Dolej bulion i dosyp sporą szczyptę soli. Ustaw program Slow Cook P2 na 100ºC na 2 godziny. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Gulasz podawaj gorący.