Gulasz

Gulasz

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 1 KG KARKÓWKI
  • 200 G CEBULI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 300 G ZIEMNIAKÓW
  • 100 G CZERWONEJ PAPRYKI
  • 50 G MĄKI
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • 1 ŁYŻKA MIELONEJ PAPRYKI
  • 250 G KROJONYCH POMIDORÓW Z PUSZKI
  • 600 ML BULIONU WOŁOWEGO
  • 100 ML CZERWONEGO WINA
  • SÓL
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Cebulę, czosnek i ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę. Mięso pokroić w kostkę o boku 2 cm i obtoczyć w mące. Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Zastąpić ostrze mieszadłem i zgarnąć składniki ze ścianek na środek misy. Dodać olej, czerwoną paprykę i paprykę w proszku. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Po zakończeniu programu dodać wołowinę, ziemniaki, pomidory, bulion i czerwone wino. Doprawić solą i pieprzem. Uruchomić program Slow Cook P2 na 1 godzinę i 20 minut.