Keczup

Keczup

Sosy

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 200 g sosu pomidorowego typu passata
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ cebuli
  • ½ ząbka czosnku
  • 1 łyżeczka miodu akacjowego lub innego miodu płynnego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta ziela angielskiego
  • 1 szczypta chilli w proszku

Przygotowanie

Pokrój cebulę w cienkie plasterki i smaż przez 5 minut na patelni, nie dopuszczając do jej zbrązowienia. Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i smaż na małym lub średnim ogniu przez 25 minut. Sos powinien zgęstnieć. Odczekaj, aż sos ostygnie, przelej go do pojemnika Mayonnaise Success i miksuj przez 20 sekund, używając funkcji Turbo.

Keczup można przechowywać w lodówce przez kilka dni. Można również użyć świeżych pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych.