Kiełbaski nadziewane jabłkami i serem cheddar

Kiełbaski nadziewane jabłkami i serem cheddar

Z grilla

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • ¾ szklanki gruboziarnistej bułki tartej
  • ½ szklanki posiekanych kwaśnych jabłek
  • 2 dymki, drobno posiekane
  • 1 łyżka musztardy Dijon lub miodowej
  • 1 łyżka sosu barbecue
  • 4 kiełbaski grillowe
  • 3 łyżki startego sera Cheddar

Przygotowanie

Bułkę tartą wymieszaj z jabłkiem, dymką, musztardą i sosem barbecue. Głęboko natnij kiełbaski wzdłuż, by boki się rozchyliły i wypełnij je po równo przygotowaną mieszanką.

Włącz OptiGrill, wybierz program Kiełbaski/Wieprzowina i wciśnij OK. Kiedy fioletowa kontrolka grilla przestanie migać, umieść kiełbaski na ruszcie i zamknij pokrywę.

Grilluj do momentu, w którym kontrolka zmieni swój kolor na czerwony. Ostrożnie zdejmij kiełbaski z rusztu i posyp serem. Podawaj z musztardą.

Kiełbaski podawaj z kolorowym ryżem oraz surówką coleslaw.

Domowym sposobem przygotuj bułkę tartą, dokładnie rozdrabniając w robocie kuchennym lekko czerstwy chleb.