Krążki cebuli w cieście

Krążki cebuli w cieście

Przystawki

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 2 duże cebule
  • 100g zwykłej mąki
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Obrać i pokroić cebule.

Podzielić je na krążki.

Aby przygotować ciasto, w misce wymieszać mąkę i sól.

Zrobić dołek pośrodku i dodać żółtko jaja, mleko i olej.

Ubijać energicznie, aż ciasto będzie gładkie i pozbawione grudek.

Delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka.

Zanurzyć krążki cebulowe w cieście.

Smażyć na głębokim tłuszczu przez 5-6 minut.

Podawać jako przystawkę.