Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

Desery

  • 6

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • 4H30

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 3 JAJKA
  • 150 G CUKRU
  • 20 G SKROBI KUKURYDZIANEJ
  • 500 ML MLEKA PÓŁTŁUSTEGO
  • 180 ML SOKU Z CYTRYNY

Przygotowanie

Jajka i cukier umieścić w misie z założoną trzepaczką. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 6. Dodać skrobię, mleko i sok z cytryny. Na 12 minut uruchomić program Dessert przy temperaturze 90°C i prędkości 5 (bez zatyczki w pokrywie). Rozdzielić krem do kokilek. Przykryć folią spożywczą i na 3-4 godziny włożyć do lodówki. Podawać dobrze schłodzony.