Krem pomidorowy z krewetką

Krem pomidorowy z krewetką

Zupy

  • 2

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 0,5l bulionu jarzynowego
  • 5 sparzonych pomidorów bez skórki
  • świeża cebula czerwona
  • 20 ml śmietany kremówki 30%
  • kilka krewetek gotowanych
  • świeża bazylia
  • 3 ząbki czosnku

Przygotowanie

Krewetki włóż do parowaru i ustaw gotowanie na 30 minut. Do bulionu warzywnego dodaj pokrojone w drobną kostkę pomidory, posiekaną cebulę, kilka liści świeżej bazylii oraz wyciśnięty przez praskę czosnek.

Całość gotuj ok. 10 minut.

Po zagotowaniu zblenduj i przelej do miseczek.

Dodaj odrobinę śmietany, ugotowane krewetki i listki świeżej bazylii.|Krem smakuje idealnie z pieczywem czosnkowym z drobno pokrojonymi pomidorkami.