Magdalenki

Magdalenki

Wypieki

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • 2H00

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 130 G MASŁA
  • 3 JAJKA
  • 10 G PŁYNNEGO MIODU
  • 125 G CUKRU
  • 130 G MĄKI
  • 4 G PROSZKU DO PIECZENIA

Przygotowanie

W misie z założonym ostrzem do wyrabiania umieścić masło. Podgrzewać przez 3 minuty przy prędkości 5 i temperaturze 130°C. Dodać wszystkie pozostałe składniki i na 2 minuty uruchomić program Pastry P3. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Formę do magdalenek wysmarować masłem i wypełnić wgłębienia do 3/4 wysokości. Piec przez 15 minut.