Muffiny z owocami leśnymi z kruszonką

Muffiny z owocami leśnymi z kruszonką

Desery

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 400g mąki pszennej
  • 150g cukru
  • 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 150g rozpuszczonego masła
  • 250ml mleka
  • owoce leśne (mogą być mrożone)

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 200 st

Kruszonkę wyrób ręcznie.

Składniki na muffiny: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól umieść w robocie planetarnym, dodaj ubite blenderem jajka wraz z mlekiem i rozpuszczonym masłem.

Mieszaj w robocie przez około 3 minuty.

W tym czasie owoce leśne posyp mąką i dodaj do uprzednio przygotowanej masy.

Ciasto przełóż do papilotek, a na wierzchu posyp przygotowaną kruszonką.

Tak przygotowane muffiny piecz do 20 minut.