Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

Mus z białej czekolady z owocami leśnymi

Desery

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 1 i 1/2 tabliczki białej czekolady dobrej jakości
  • 2 żółtka
  • cukier puder
  • 100g śmietany kremówk
  • owoce leśne|mięta do dekoracji

Przygotowanie

Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej

W tym czasie do misy robota planetarnego wlej śmietanę i ubij na sztywno.

Kiedy robot ubija śmietanę utrzyj żółtka z cukrem pudrem za pomocą blendera ręcznego.

Do masy jajecznej dodawaj na przemian ubitą śmietanę oraz rozpuszczoną czekoladę. Całość delikatnie mieszaj.

Tak przygotowany mus przelej do wysokich szklanek.

Dodaj owoce leśne. Udekoruj listkami mięty. Całość delikatnie posyp cukrem pudrem.

Podawaj od razu po przygotowaniu!