Omlet biszkoptowy z cukinią, oliwkami i pomidorkami

Omlet biszkoptowy z cukinią, oliwkami i pomidorkami

Przekąski

  • 1

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka mąki pszenne
  • sól
  • 5-6 plasterków cukini
  • 5-6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 5-6 sztuk czarnych oliwek
  • rukola
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Plasterki cukinii podsmaż z obu stron na niewielkiej ilości masła, gotowe odłóż na bok.

Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę przy pomocy robota planetarnego, dodaj żółtka i kontynuuj ubijanie. Pod koniec dodaj mąkę i delikatnie połącz.

Na rozgrzaną patelnię wylej ubite jajka i zmniejsz ogień.

Na wierzchu ułóż cukinię, pomidorki koktajlowe i oliwki.

Przewróć delikatnie omlet na drugą stronę, tak aby warzywa znalazły się na dole. Podsmaż jeszcze przez 2-3 minuty.

Gotowy omlet dopraw świeżo zmielonym pieprzem i podaj z rukolą.