Omlet ze szczypiorkiem

Omlet ze szczypiorkiem

Przystawki

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 6 JAJEK
  • 1 ŁYŻKA MASŁA
  • PĘCZEK SZCZYPIORKU
  • 3 ŁYŻKI KWAŚNEJ
  • ŚMIETANY
  • SÓL, CZARNY PIEPRZ

Przygotowanie

Do misy z założoną trzepaczką wbij jajka i ubijaj je przy prędkości 8 przez 5 minut, aby nadać im puszystość. Ubitą masę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Na małej patelni rozgrzej połowę masła. Wlej połowę masy jajecznej i zmniejsz ogień. Po 2 minutach złóż omlet na pół. Smaż kolejne 2 minuty aż masa jajeczna się zetnie. Powtórz te same czynności, aby usmażyć drugi omlet. Omlety podawaj ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem.