Omlety owsiane z żurawiną i koktajl z kiwi

Omlety owsiane z żurawiną i koktajl z kiwi

Przekąski

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • mleko
  • płatki owsiane
  • 2 jajka
  • suszona żurawina
  • pestki dyni
  • pestki słonecznika

Przygotowanie

Roztrzep jajko

Weź dużą miskę i do jajka dodaj płatki owsiane, odrobinę mleka i żurawinę. Możesz użyć blendera ręcznego (najniższa prędkość), by delikatnie połączyć składniki i rozdrobnić płatki i żurawinę.

Jeśli masa nie będzie zwarta dodaj więcej jajek.

Rozgrzej patelnię naleśnikową i usmaż na niej omlety, bez dodatku tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.

W międzyczasie obierz kiwi (lub inny owoc), wrzuć do robota planetarnego z blenderem kielichowym, dodaj jogurt naturalny i zmiksuj na gładki koktajl.

Na drugiej patelni upraż pestki dyni i słonecznika.

Gotowe omlety posyp uprażonymi ziarnami. Podawaj z koktajlem owocowym.

Do omletów można także dodać cynamon i orzechy.