Pierożki wonton z krewetkami na parze

Pierożki wonton z krewetkami na parze

Przystawki

  • 2

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Trudne

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 20 ARKUSZY CIASTA NA PIEROŻKI WONTON
  • 200 G SUROWYCH KREWETEK
  • 1 MAŁA CEBULA
  • 1 BIAŁKO JAJKA
  • GARŚĆ SZCZYPIORKU
  • 50 ML OLEJU SEZAMOWEGO

Przygotowanie

Cebulę obrać. Krewetki, cebulę, białko jajka, szczypiorek i olej umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 12. Na każdym arkuszu ciasta wonton ułożyć nieco farszu i zawinąć każdy z rogów do środka, zlepić palcami. Do misy wlać 0,7 l wody. W koszyku do gotowania na parze wyścielonym papierem do pieczenia umieścić połowę pierożków (nie powinny być ściśnięte i zgniecione). Koszyk umieścić w misie i uruchomić program Steam P1 na 15 minut. Następnie ugotować kolejną partię pierożków. Podawać z sosem sojowym.