Placuszki naleśnikowe z gruszką, jabłkiem i cynamonem

Placuszki naleśnikowe z gruszką, jabłkiem i cynamonem

Przekąski

  • 2

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • 1 szklanka mąki (170g)
  • 1 szklanka mleka (250 ml)
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki masła
  • szczypta cynamonu
  • dowolne owoce np. jabłko, gruszka, kiwi

Przygotowanie

Wszystkie składniki ciasta wrzuć do misy robota i wymieszaj.

Owoce pokrój w kostkę i dodaj do ciasta.

Po wymieszaniu, smaż ciasto partiami na patelni bez użycia tłuszczu.

Po usmażeniu posyp cukrem pudrem.

Naleśniki możesz podać z koktajlem owocowym, który przygotujesz z mrożonych truskawek i świeżego melona. Zmiksuj wszystko za pomocą blendera ręcznego.