Pot Au Feu - potrawka wołowa z nutą azjatycką

Pot Au Feu - potrawka wołowa z nutą azjatycką

Zupy

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 1 CEBULA
  • 1 ZĄBEK CZOSNKU
  • 200 G MARCHWI
  • 2 KOSTKI BULIONU WOŁOWEGO
  • 15 G ŚWIEŻEGO IMBIRU
  • 1 PĘD TRAWY CYTRYNOWEJ
  • PĘCZEK ŚWIEŻEJ KOLENDRY
  • 200 G ŚWIEŻYCH LUB MROŻONYCH KREWETEK

Przygotowanie

Cebulę, czosnek i marchew obrać i grubo pokroić. Trawę cytrynową rozgnieść nożem. Do misy z założonym mieszadłem dodać 1,5 l wody, kostki rosołowe, marchew, imbir, czosnek, trawę cytrynową i pół pęczka kolendry. Na 20 minut uruchomić program Slow Cook P2. Po zakończeniu programu dodać krewetki i ponownie uruchomić program na 10 minut. Rosół podawać w miseczkach, udekorowany pozostałą kolendrą.