Potrawka z kiełbasy

Potrawka z kiełbasy

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 150 G KIEŁBASY
  • 1 CEBULA
  • 70 G IMBIRU
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 50 ML OLEJU
  • 400 G KROJONYCH POMIDORÓW Z PUSZKI
  • 200 ML BULIONU DROBIOWEGO
  • 2 SZUSZONE PAPRYCZKI
  • 150 G RYŻU TAJSKIEGO

Przygotowanie

Obrać cebulę, imbir i czosnek, grubo posiekać i dodać do misy wyposażonej w ostrze tnące. Miksować przy prędkości 11 przez 20 sekund. Ostrze zamienić na mieszadło i dodać olej. Włączyć program Slow Cook P1. Kiełbasę pokroić na grube plastry. Do misy dodać kiełbasę, pomidory, bulion, papryczki i doprawić solą i pieprzem. Włączyć program Slow Cook P2 na 20 minut. Dodać ryż i 500 ml wody i włączyć program Slow Cook P2 na 15 minut.