Ratatouille

Ratatouille

Dania główne

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 150 G CEBULI
  • 100 G CZERWONEJ PAPRYKI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 50 ML OLIWY Z OLIWEK
  • 250 G CUKINII
  • 250 G BAKŁAŻANA
  • 300 G POMIDORÓW
  • 200 ML BULIONU WARZYWNEGO
  • SÓL
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Cebulę obrać i grubo pokroić. Paprykę oczyścić i przekroić na ćwiartki. Umieścić cebulę i paprykę w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 15 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Ząbki czosnku rozgnieść nożem i umieścić w misie razem z oliwą. Na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1 ze zdjętą zatyczką w pokrywie. Cukinię, bakłażana i pomidory pokroić na kawałki. Po zakończeniu programu dodać bulion i warzywa. Doprawić solą i pieprzem i na 30 minut uruchomić program Slow Cook P2. Podawać na gorąco lub na zimno.