Sorbet z czerwonych owoców

Sorbet z czerwonych owoców

Desery

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • 6H00

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 300 G CZERWONYCH OWOCÓW JAGODOWYCH (NP. TRUSKAWKI, MALINY, POZIOMKI, PORZECZKI)
  • 2 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
  • 1 BIAŁKO

Przygotowanie

Owoce umyć, pokroić, przełożyć do naczynia i na 6 godzin włożyć do zamrażarki. Zamrożone owoce umieścić w zimnej misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Miksować w trybie Pulse przez 1 minutę i 30 sekund. Szpatułką zebrać owoce ze ścianek, dodać cukier i białko, a następnie miksować przez 30 sekund z prędkością 12. Podawać natychmiast po przygotowaniu.