Sos hiszpański

Sos hiszpański

Sosy

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 2 pomidory
  • 15 g pieczywa typu ciabatta (bez skórki)
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu sherry
  • ½ ząbka czosnku
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • Sól
  • Świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Pokrój ciabattę na małe kawałki. Włóż pomidory do rondla z wrzącą osoloną wodą na 30 sekund, następnie obierz je ze skórki i usuń gniazda nasienne. Posiekaj czosnek. Na patelni rozgrzej 50 ml oliwy, dodaj pomidory, ciabatę i czosnek i smaż przez 10 minut. Odczekaj, aż sos wystygnie, a następnie przełóż go do pojemnika Mayonnaise Success. Dodaj pozostałą oliwę i miksuj przez 15 sekund, używając funkcji Turbo.

Podawaj z rybą lub owocami morza.