Sos jogurtowy z awokado, cytryną, kolendrą i papryczką chilli

Sos jogurtowy z awokado, cytryną, kolendrą i papryczką chilli

Sosy

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

Składniki

  • ½ dojrzałego awokado
  • ½ gęstego, kremowego jogurtu
  • Sok z ¼ cytryny
  • 2 gałązki kolendry
  • 1 mała papryczka chili lub 3 krople Tabasco
  • ¼ cebuli
  • Sól

Przygotowanie

Pzekrój awokado na pół i obierz ze skórki. Pokrój miąższ w kostkę. Umyj i osusz kolendrę, a następnie oderwij liście od łodyg. Obierz i posiekaj cebulę. Umieść wszystkie składniki w pojemniku Mayonnaise Success i miksuj przez 20 sekund, używając funkcji Turbo.

Podawaj z chipsami nachos.