Sos z czterech serów

Sos z czterech serów

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 50 G PARMEZANU
  • 50 G SERA PECORINO
  • 50 G SERA COMTÉ
  • 50 G GORGONZOLI
  • 2 ŻÓŁTKA
  • 300 ML ŚMIETANY 30%
  • SÓL
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Z serów usunąć skórkę (jeśli jest). Parmezan, pecorino i comté umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 1 minutę przy użyciu funkcji Pulse. Dodać pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Ostrze zastąpić trzepaczką. Dodać żółtka i śmietanę. Doprawić solą i pieprzem, a następnie na 6 minut uruchomić program Sauce przy temperaturze 90°C. Gotowy sos połączyć z makaronem.