Szybki kuskus z kurczakiem

Szybki kuskus z kurczakiem

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 650 G PIERSI Z KURCZAKA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 CEBULA
  • 1 CZERWONA PAPRYKA
  • 50 ML OLIWY Z OLIWEK
  • 1 ŁYŻECZKA MIELONEGO KMINU RZYMSKIEGO
  • 1 ŁYŻECZKA MIELONEJ KOLENDRY
  • 250 ML BULIONU DROBIOWEGO
  • SÓL
  • 2 SZKLANKI KASZY KUSKUS

Przygotowanie

Obrać czosnek i cebulę. Paprykę pokroić w kostkę. Składniki umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym, a następnie miksować przez 20 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Szpatułką zebrać posiekane warzywa ze ścianek na środek misy i dodać oliwę oraz przyprawy. Uruchomić na 8 minut program Slow Cook P1. Kurczaka pokroić w kostkę. Po zakończeniu programu dodać kurczaka oraz bulion i doprawić solą. Na 30 minut uruchomić program Slow Cook P2. Podawać z kuskusem przygotowanym zgodnie z instrukcjami podanymi na opakowaniu.