Tagine z żabnicy

Tagine z żabnicy

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Drogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 1 KG FILETÓW Z ŻABNICY
  • 3 ZĄBKI CZOSNKU
  • 3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK
  • 2 ŁYŻECZKI MIELONEJ PAPRYKI
  • 2 ŁYŻECZKI KMINU RZYMSKIEGO
  • SOK Z POŁOWY LIMONKI
  • 15O ML BULIONU DROBIOWEGO
  • ½ PĘCZKA ŚWIEŻEJ KOLENDRY
  • ½ PĘCZKA NATKI PIETRUSZKI
  • 1 ŁYŻECZKA SKROBII KUKURYDZIANEJ
  • SÓL

Przygotowanie

Obrać ząbki czosnku i przekroić na pół. Umieścić w misie wyposażonej w ostrze tnące i miksować przy prędkości 11 przez 30 sekund. Zebrać czosnek szpatułką ze ścianek misy. Wymienić ostrze na mieszadło. Dodać olwię, szczyptę soli, paprykę, kmin rzymski I sok z limonki. Włączyć program Slow Cook P1 na 3 minuty. Pokroić rybę w kostkę. Dodać do misy razem ze skrobią rozrobioną w bulionie oraz ziołami. Włączyć program Slow Cook P3.