Warzywna terrina z bazylią

Warzywna terrina z bazylią

Dodatki

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Średniej trudności

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 400 g mrożonej mieszanki warzywnej
  • 200 g szynki
  • 100 ml śmietany
  • 2 jajka
  • sól i pieprz
  • 1 stołowa łyżka posiekanej bazylii

Przygotowanie

Gotować na parze zmrożone warzywa przez 10 minut, odcedzić.

Wymieszać szynkę ze śmietaną i jajkami.

Wymieszać mieszankę warzywną z szynką i posiekaną bazylią. Doprawić.

Wlać mieszaninę do posmarowanej masłem formy aluminiowej.

Przykryć folią kuchenną i gotować przez 30 minut w misie do gotowania na parze.

Wyłączyć urządzenie.