Wilgotne ciasto czekoladowe

Wilgotne ciasto czekoladowe

Desery

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 125 g czekolady
  • 125 g masła
  • 4 jajka
  • 100g cukru pudru
  • 100 g mąki

Przygotowanie

Wyścielić misę na ryż folię kuchenną.

Oddzielić żółtka od białek.

Utrzeć masło z cukrem.

Stopić czekoladę w garnku do kąpieli wodnej, ubić masło i żółtka.

Delikatnie wmieszać cukier, mąkę i ubite białka.

Wlać ciasto do miski na ryż.

Przykryć misę na ryż folią kuchenną i umieścić w misie do gotowania na parze.

Gotować na parze przez 35 minut.

Odczekać, aż ciasto nieco ostygnie.

Wyłączyć urządzenie.