Wołowina Bourguignon

Wołowina Bourguignon

Dania główne

  • 5

    Liczba osób

  • Drogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • 12H00

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 1 KG WOŁOWINY NA GULASZ (Z UDŹCA LUB ŁOPATKI)
  • 500 ML CZERWONEGO WINA
  • 1 CEBULA
  • 250 G MARCHWI
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 50 G BOCZKU POKROJONEGO W KOSTKĘ
  • 50 ML OLEJU
  • 25 G MĄKI
  • 400 ML BULIONU CIELĘCEGO
  • MAŁY PĘCZEK WŁOSZCZYZNY

Przygotowanie

Dzień przed przyrządzaniem potrawy mięso pokroić w kostkę, włożyć do naczynia i zalać czerwonym winem. Przykryć i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia obrać cebulę, przekroić na ćwiartki i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 15 sekund przy prędkości 12. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać. Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać marchew, czosnek, boczek i olej. Na 8 minut uruchomić program Slow Cook P1. Obtoczyć mięso mąką. Po zakończeniu programu dodać bulion, mięso, czerwone wino i włoszczyznę. Na 2 godziny uruchomić program Slow Cook P2 przy temperaturze 100°C. Wyjąć pęczek włoszczyzny. Wołowinę podawać z ziemniakami gotowanymi na parze.