Wołowina Satay

Wołowina Satay

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 500 G WOŁOWINY (NP. POLĘDWICA LUB ROSTBEF)
  • 1 ZĄBEK CZOSNKU
  • 150 G CEBULI
  • 50 ML OLEJU Z ORZESZKÓW ZIEMNYCH
  • 40 G SOSU SATAY
  • 250 G CAŁYCH POMIDORÓW Z PUSZKI
  • 100 ML SOSU SOJOWEGO
  • 100 ML BULIONU DROBIOWEGO (OPCJONALNIE)
  • 1 ŁYŻECZKA SKROBI KUKURYDZIANEJ (OPCJONALNIE)
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Cebulę i czosnek obrać, grubo posiekać i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać olej i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Wołowinę pokroić w paski. Po zakończeniu programu dodać wołowinę, sos satay, pomidory, sos sojowy i skrobię kukurydzianą rozpuszczoną w bulionie (by zagęścić sos). Doprawić pieprzem. Na 55 minut uruchomić program Slow Cook P2. Podawać z białym ryżem.