Wytrawne herbatniki

Wytrawne herbatniki

Wypieki

  • 30

    Kawałek(ki)

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • 1H00

    recipe.details.time.rest

Składniki

  • 175 G MĄKI
  • 100 G SERA MIMOLETTE
  • 90 G MIĘKKIEGO MASŁA
  • 1 JAJKA
  • 1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
  • 1 ŁYŻECZKA MIELONEJ PAPRYKI
  • 1 ŁYŻECZKA MIELONEGO KMINU RZYMSKIEGO

Przygotowanie

Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Ser pokroić w kostkę, umieścić w misie wyposażonej w ostrze do wyrabiania i miksować przy prędkości 12 przez 30 sekund. Dodać pozostałe składniki i wyrabiać przy prędkości 10 przez 45 sekund. Ciasto uformować w wałek i owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Kroić ciasto na plastry o grubości 5 mm. Układać na blaszce. Piec przez 20 min. Podawać na ciepło lub zimno.