Zupa krem z brokułów i sera pleśniowego

Zupa krem z brokułów i sera pleśniowego

Zupy

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 350 G BROKUŁÓW
  • 80 G PORA (BIAŁYCH CZĘŚCI)
  • 1/2 KOSTKI BULIONU WARZYWNEGO (OPCJONALNIE)
  • 80 G SER PLEŚNIOWY TYPU ROQUEFORT
  • SÓL
  • PIEPRZ

Przygotowanie

Brokuły pokroić, by oddzielić różyczki. Pora pokroić w kostkę. Różyczki brokułów i kostkę rosołową umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Wlać 750 ml wody i uruchomić program Soup P1. Po zakończeniu programu dodać ser pleśniowy i miksować przez 1 minutę przy prędkości 10.