Zupa pomidorowa z ryżem

Zupa pomidorowa z ryżem

Przystawki

  • 6

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 750 G KROJONYCH POMIDORÓW Z PUSZKI
  • 1 PĘCZEK WŁOSZCZYZNY
  • 80 ML ŚMIETANY 18%
  • 50 G MASŁA
  • 1,5 L BULIONU WARZYWNEGO
  • 100 G RYŻU BASMATI
  • 1 CEBULA
  • 1 ZĄBEK CZOSNKU
  • 1 LIŚĆ LAUROWY
  • 5-6 ZIAREN ZIELA ANGIELSKIEGO
  • SÓL, CZARNY PIEPRZ
  • SZCZYPTA CUKRU
  • KILKA LIŚCI BAZYLII
  • OLIWA Z OLIWEK

Przygotowanie

Włoszczyznę, cebulę i czosnek obierz, umyj i pokrój w grubą kostkę. Włóż do misy wyposażonej w ostrze tnące i miksuj przez 30 sekund przy prędkości 9. Dodaj masło i uruchom program Slow Cook P1. Dodaj pomidory, bulion, liść laurowy, ziele angielskie i inne przyprawy. Uruchom program Soup P1. Serwuj z ugotowanym ryżem basmati. Do każdej porcji zupy dodaj po łyżce śmietany i kilka liści bazylii. Na koniec skrop zupę oliwą z oliwek.