Zupa z dyni

Zupa z dyni

Zupy

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

  • yes

    Pysznie i zdrowo &

Pysznie i Zdrowo
Wartość odżywcza 

W kuchni stawiamy na smaczne, zdrowe i proste do

Składniki

  • 400 g dyni pokrojonej na kawałki
  • 1 drobno posiekana cebula, pokrojona na plastry biała część 1 pora
  • 125 g świeżego sera koziego nadającego się do rozsmarowywania
  • 1 pęczek szczypiorku, posiekany
  • 60 g sera fromage frais
  • 16 cienkich kromek chleba francuskiego lub bagietki opieczonych w tosterze
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Ułożyć dynię, cebulę i pora w koszu. Wymieszać kozi ser ze szczypiorkiem. Odstawić.

Gotować na parze przez 15 minut.

Gdy warzywa skończą się gotować, rozdrobnić je na papkę za pomocą robota kuchennego lub blendera, dodać ser fromage frais i doprawić do smaku. Podawać w płytkich miseczkach z tostami posmarowanymi kozim serem i szczypiorkiem.