TEFAL OPTIGRILL+ SNACKING&BAKING

OPTIGRILL+ SNACKING&BAKING  Perfekcyjne rezultaty grillowania, od delikatnie po mocno wysmażone

Perfekcyjne rezultaty grillowania, od delikatnie po mocno wysmażone

Nasz wysoko innowacyjny OptiGrill+ Snacking&Baking ma w zestawie formę do pieczenia i zapewnia nieograniczone możliwości pieczenia, podgrzewania/odgrzewania lub zarumieniania potraw. Urządzenie, wykorzystujące technologię "Automatic Sensor Cooking", natychmiast wykrywana jest liczba produktów umieszczonych na grillu i ich grubość i dostosowuje automatycznie temperaturę i czas grillowania, w oparciu o 6 automatycznych programów grillowania (burger, drób, kanapka, kiełbaski/wieprzowina, czerwone mięso, ryba) i mrożonej żywności. Jednocześnie wskaźnik umożliwia bezpośrednie monitorowanie: kolor fioletowy oznacza nagrzewanie, niebieski, następnie zielony rozpoczęcie smażenia, żółty oznacza, że smażony kawałek jest delikatnie, pomarańczowy, że średnio, a czerwony, że dobrze wysmażony. Grillowanie można dobrać do gustu każdej osoby. Wystarczy podnieść pokrywę i zdjąć kawałek mięsa, który jest gotowy, a reszta może się dalej smażyć! Dodatkowy tryb ręczny z 4 ustawieniami temperatury umożliwia przygotowanie dowolnego rodzaju potraw i świetnie nadaje się do grillowanie owoców i warzyw, które można przygotować zgodnie z indywidualnymi upodobaniami.

Automatic Sensor Cooking i wskaźnik poziomu wysmażenia dla perfekcyjnych efektów grillowania

Poznaj nasz wyjątkowo innowacyjny grill OptiGrill+ Snacking&Baking z trybem manualnym wyposażonym w 4 ustawienia regulacji temperatury, dzięki któremu masz nieograniczone możliwości przyrządzania potraw. Dodatkowe możliwości oferuje forma do pieczenia w zestawie, pozwalające piec podgrzewać/odgrzewać lub zarumieniać potrawy dzięki trybowi manualnemu z 4 ustawieniami temperatury. Formę można myć w zmywarce. Posiada ono także termoodporne uchwyty zapewniające komfortowe użytkowanie. OptiGrill+, wyposażony w technologię "Automatic Sensor Cooking" natychmiast wykrywa liczbę produktów umieszczonych na grillu i ich grubość, dostosowuje automatycznie temperaturę i czas grillowania, dla zawsze perfekcyjnych rezultatów. Wskaźnik poziomu wysmażenia i system sygnałów dźwiękowych umożliwiają monitorowanie efektów grillowania i przygotowania mięsa dokładnie, tak jak lubisz: delikatnie, średnio lub mocno wysmażonego. 6 programów grillowania pozwoli Ci wybrać Twoje ulubione dania: burgery, kurczak, panini/grillowane kanapki, kiełbasę/wieprzowinę, czerwone mięso i rybę. Dodatkowo możesz skorzystać z trybu do dań mrożonych i trybu manualnego z 4 ustawieniami temperatury. Dodatkowe funkcje obejmują nieprzywierające płyty z odlewu aluminiowego nachylone pod kątem 7°, powierzchnię roboczą 600 cm2 odpowiednią dla 2 do 4 osób oraz dużą tackę na soki i tłuszcz, w której zbierają się soki z grillowania.
Podstawowe informacje
  • 6 automatycznych programów i wskaźnik poziomu wysmażenia dla perfekcyjnych rezultatów grillowania mięsa, od delikatnie po mocno wysmażone

    Tryb manualny z 4 ustawieniami temperatury do grillowania wszystkich rodzajów potraw.

  • 6 programów grillowania

    Do różnych rodzajów potraw: burgerów, drobiu, kanapek, kiełbasek/wieprzowiny, czerwonego mięsa, ryby.

     

  • Wskaźnik poziomu wysmażenia

    Idealne efekty grillowania za każdym razem, od delikatnie po mocno wysmażone: wskaźnik wskazuje poziom wysmażenia i emituje sygnał dźwiękowy na każdym etapie, abyś wiedział, kiedy Twoje danie będzie przygotowane, tak jak lubisz!

  • Automatic sensor cooking

    Pomiar grubości mięsa: natychmiast wykrywa liczbę produktów umieszczonych na grillu i ich grubość, dostosowuje automatycznie temperaturę i czas grillowania.

  • Możliwość mycia w zmywarce

    Nieprzywierające płyty z odlewu aluminiowego oraz tacka na sok nadają się do mycia w zmywarce.

  • Tacka na soki i tłuszcz o bardzo dużej pojemności

    Duża tacka na soki i tłuszcz oraz płyty nachylone pod kątem 7°, aby zapewnić odprowadzanie soków z grillowania.

  • default

    Forma do pieczenia

    W zestawie forma do pieczenia zapewniająca nieograniczone możliwości.

Właściwości
Moc 2000  W
Automatic cooking system    
Płyty do grillowania Płyty do grillowania z odlewu aluminiowego  
Płyty pokryte powłoką nieprzywierającą    
Wyjmowane płyty    
Powierzchnia robocza 600  
Wyjmowana tacka na soi i tłuszcz    
Możliwość mycia w zmywarce    
Uchwyt Materiał termoplastyczny  
Włącznik/Wyłącznik    
Lampka pilota    
Regulowany termostat    
Długość przewodu zasilającego 1,2  m
Przepisy w zestawie    
Dodatkowe akcesoria w zestawie Forma do pieczenia  

Wskazówki i instrukcja obsługi
Często zadawane pytania
Nie, ponieważ w trybie ręcznym czujniki pozostają wyłączone.
Nie. Po skończeniu przygotowywania pierwszej partii należy otworzyć grill całkowicie i wyjąć z niego zawartość. Zamknąć grill i nacisnąć „OK”. Nie jest konieczne wcześniejsze wyłączenie grilla. Gdy zaczną ponownie pulsować lampki, można wybrać tryb pracy. Faza nagrzewania powinna zakończyć się dużo szybciej niż za pierwszym razem, ponieważ płyty są już rozgrzane. Gdy rozlegnie się sygnał informujący o gotowości urządzenia, należy otworzyć je ponownie i umieścić w nim drugą partię składników.
Przed czyszczeniem grilla należy odczekać około 45 minut aż do ostygnięcia. Aby usunąć z płyty grilla pozostałości jedzenia, zalecamy skorzystanie z drewnianej lub plastikowej łopatki. W celu wyczyszczenia grilla i jego elementów należy używać szmatki zmoczonej ciepłą wodą. Grilla nie należy zanurzać w wodzie. Nie należy używać żrących środków czyszczących lub środków na bazie alkoholu lub benzyny, ponieważ mogą one uszkodzić urządzenie.
Urządzenie nie było w pełni otwarte w czasie umieszczania w nim składników. Rozwiązanie: Aby mogło dojść do wykrycia zawartości i rozpoczęcia pracy, urządzenie musi zostać w pełni otwarte przed każdym cyklem przyrządzania zawartości. W przeciwnym razie nie uruchomi się. W pełni otworzyć, a następnie zamknąć grill i nacisnąć „OK”.
Urządzenie wykryło awarię, która musi zostać usunięta.
Pozostawienie urządzenia otwartego pomiędzy 2 cyklami przyrządzania potrawy spowoduje jego przełączenie w tryb bezpieczeństwa. Tryb ten wymaga resetowania urządzenia. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, nie należy otwierać urządzenia na dłużej niż 1 minutę w trakcie trwania cyklu przyrządzania potrawy. Resetować urządzenie poprzez odłączenie go na 2–3 minuty od zasilania i ponownie uruchomić pełny cykl przygotowywania potrawy.
Urządzenie musi zostać oddane do naprawy.
Jeżeli składniki są pokrojone na paski o grubości poniżej 4 mm (np. bekon), mogą nie być wykrywane przez urządzenie. Nie jest to żaden problem – wystarczy nacisnąć przycisk „OK”, aby potwierdzić rozpoczęcie przyrządzania potrawy.
Rozpoczęto gotowanie przed zakończeniem podgrzewania.
Aby usunąć problem: wyłączyć urządzenie, wyjąć potrawę, ponownie włączyć urządzenie, ponownie wybrać program, a następnie odczekać do zakończenia etapu podgrzewania przed rozpoczęciem gotowania.
Jeżeli problem będzie się utrzymywał pomimo zastosowania powyższej wskazówki: urządzenie może wymagać naprawy.
• Płyty do grillowania nie zostały prawidłowo umieszczone na wspornikach, w związku z czym czujniki nie wykrywają prawidłowo obecności potrawy.
Aby usunąć problem, wyłączyć urządzenie i pozostawić je do ostygnięcia. Następnie prawidłowo umieścić płyty do gotowania.
• Rozpoczęto gotowanie potrawy między płytami bez podgrzania.
Aby usunąć problem: wyłączyć urządzenie, wyjąć potrawę, zamknąć urządzenie. Ponownie włączyć urządzenie, wybrać i potwierdzić program oraz odczekać do zakończenia podgrzewania.
• Jeżeli problem będzie się utrzymywał pomimo zastosowania powyższej wskazówki: urządzenie może wymagać naprawy.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.
Istnieją 4 poziomy temperatury zgodnie z kolorowymi wskaźnikami:
Zielony: 110°C (od 230°F do 257°F)
Żółty: 190°C (od 356°F do 383°F)
Pomarańczowy: 225°C (od 428°F do 455°F)
Czerwony: 270°C (od 518°F do 545°F)