Tefal XL Health Grill Classic GC600010

XL Health Grill Classic GC600010 Duża powierzchnia grillowania pozwala przygotowywać posiłki dla całej rodziny
  • Dwie pozycje pracy pozwalają osiągnąć doskonałe wyniki bez względu na to, co grillujesz.
  • Przygotowanie posiłków nawet dla 8 osób.

Numer referencyjny produktu : GC600010

Bezproblemowe grillowanie przez cały rok dzięki UC800 Classic!

Z grillem UC800 Classic możesz przygotowywać posiłki na grillu nawet dla 8 osób. Idealny dla rodziny! Dzięki 2 pozycjom pracy (grill mięsny i grill elektryczny) przygotujesz dowolną potrawę, tak aby każdy był zadowolony! Co więcej, posiłek będzie zdrowy dzięki wyjmowanej tacce na sok. Natomiast dzięki nieprzywierającym aluminiowym płytom nie musisz dodawać tłuszczu ani oleju.
 
Ugrilluj każdą potrawę — nie ma ograniczeń!
  • Łatwy w użyciu: lampka kontrolna poinformuje Cię, kiedy zacząć grillowanie. Użyj termostatu do regulacji temperatury.
  • Łatwe przechowywanie: grill może być przechowywany pionowo. Pasuje do każdej kuchni.
  • Łatwe mycie: wyjmowane nieprzywierające płyty i tacka są przystosowane do mycia w zmywarce.
  • 2 400 W: zapewnia wysoką wydajność.
Podstawowe informacje
  • Pozycja: grill elektryczny

  • Pozycja: grill mięsny

  • Płyty i tackę na sok można myć w zmywarce

Akcesoria
Właściwości
Wyjmowane płyty    
Powierzchnia robocza 800  
Wyjmowany element elektryczny    
Wyjmowana tacka na soi i tłuszcz    
Możliwość mycia w zmywarce    
Można myć w zmywarce - informacje szczegółowe Płyty i tacka na soki i tłuszcz  
Ciało Metal  
Uchwyt Materiał termoplastyczny  
Zabezpieczone krawędzie    
Kolory Stal nierdzewna  
Pozycja 'Grill' TAK  
Włącznik/Wyłącznik    
Regulowany termostat    
Przechowywanie w pionie    

Często zadawane pytania
Należy zawsze korzystać z tacy ociekowej napełnionej wodą (w zależności od modelu). W ten sposób soki oraz tłuszcz są rozpuszczane w wodzie, co pozwala zapobiec powstawaniu dymu oraz płomienia.
Dym pojawia się w trakcie korzystania z urządzenia po raz pierwszy. Jest to zjawisko normalne, które powinno szybko ustąpić. Jeżeli dymienie nie ustaje, należy sprawdzić, czy płyta do grillowania jest dokładnie wyczyszczona.
W czasie przygotowywania potrawy woda zapewnia strefę chłodzenia pod płytą do grillowania. Skapujący do niej tłuszcz nie przypala się, przez co nie powstaje dym ani ogień.
Wolno używać wyłącznie przyborów wykonanych z drewna, odpornego na ciepło plastiku. Metalowe przybory mogą zarysować powłokę nieprzywierającą urządzenia.
Produkt może zostać rozłożony na części, co ułatwia czyszczenie. Ruszt, płytę oraz zbiornik na wodę można wymyć w zmywarce do naczyń. Korpus grilla należy przetrzeć po każdym użyciu. Nigdy nie zanurzać w wodzie.
Po zakończeniu pracy wyłączyć i odłączyć grill od zasilania. Przed rozpoczęciem czyszczenia zaczekać, aż ostygnie. Ruszty, uchwyt oraz podstawę można przetrzeć gąbką nasączoną niewielką ilością płynu do naczyń.
Spirala grzejna nie nadaje się do czyszczenia. W razie silnego zabrudzenia należy odczekać do jej ostygnięcia, a następnie przetrzeć suchą ściereczką.
W razie ustawienia grilla w miejscu, w którym występuje silny ruch powietrza, powierzchnia robocza może tracić temperaturę, co powoduje wydłużenie czasu grillowania.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.