TEFAL Młynek do kawy GT110838

Młynek do kawy GT110838 Mieli i sieka w kilka chwil!
  • Łatwy w użyciu: 1 łatwo dostępny przycisk.
  • System 1-2-3 – mielenie i siekanie w kilka sekund
  • Kompaktowy rozmiar.

Kompaktowe urządzenie przydatne każdemu miłośnikowi kawy.

Łatwo dostępny przycisk ułatwia użycie. System 1-2-3 pozwala zmielić i posiekać nawet twarde produkty w kilka sekund.

  • Możliwość wyboru ilości mielonych ziaren (od 2 do 12 filiżanek kawy).
  • System 1-2-3 – mielenie i siekanie w kilka sekund
  • Moc 180 W.
Podstawowe informacje
  • GT110838-B1.png

    Security

    Easy bowl locking for maximum security.

  • GT110838-B2.png

    Simplicity

    Grind by simply pressing in order to get the right texture.

  • GT110838-B3.png

    Material

    Stainless steel bowl and blade to peserve the flavor of your ingredients.

  • GT110838-B4.png

    180 W

    Powerful for all ingredients

Właściwości
Liczba ostrzy 1  
Materiał misy Stal nierdzewna  

Często zadawane pytania
Czyszczenie młynka ma kluczowe znaczenie, jeżeli chcesz zachować dobry smak kawy. Większość ziaren kawy zawiera olej, który z czasem może wzmagać ich aromat, a w konsekwencji smak kawy. Należy opróżniać zbiornik na kawę po każdym użyciu.
Przed czyszczeniem zawsze odłączaj młynek od zasilania. Należy zadbać o to, by młynek, przewód zasilania i wtyczka nie były w żadnym wypadku mokre. Do czyszczenia nie wolno używać środków czyszczących o żrącym działaniu ani szorstkich gąbek.
Sprawdź, czy urządzenie jest podłączone do zasilania i czy pokrywka jest prawidłowo założona.
Jeżeli urządzenie nadal nie uruchamia się, skontaktuj się z autoryzowanym serwisem.
Zalecamy, aby przechowywać kawę ziarnistą w chłodnym i suchym miejscu. Kawę należy przechowywać w nieprzeźroczystym szczelnym pojemniku. Powietrze i wilgoć to najwięksi wrogowie kawy, która szybko traci swoje właściwości po zmieleniu: wilgoć pogarsza smak i aromat, a kawa staje się bez smaku. Powietrze utlenia zmieloną kawę i zwiększa gorycz napoju; ziarna należy zatem mielić bezpośrednio przed parzeniem kawy.
To zależy od typu ekspresu, którego używasz. Kawa na espresso jest o wiele drobniej zmielona niż kawa do ekspresu przelewowego.
Mielenie kawy tuż przed parzeniem pozwala zachować jej aromat i smak.
Całe ziarna można przechowywać przez kilka miesięcy. Po zmieleniu kawa szybko traci aromat. W temperaturze pokojowej zmieloną kawę można przechowywać przez 7 do 10 dni. Zalecamy zachowanie następujących środków ostrożności, aby zachować aromat zmielonej kawy: zmieloną kawę należy umieścić w nieprzeźroczystym i szczelnym pojemniku w lodówce, gdzie może być przechowywana nawet przez miesiąc.
Jeżeli twój młynek do kawy ma fabrycznie montowany nóż, możesz mielić przyprawy, orzechy i ziarna zbóż. Jeżeli twój młynek jest żarnowy, możesz mielić tylko ziarna kawy.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.