TEFAL Młynek do kawy GT110838

Młynek do kawy GT110838 Mieli i sieka w kilka chwil!
  • Łatwy w użyciu: 1 łatwo dostępny przycisk.
  • System 1-2-3 – mielenie i siekanie w kilka sekund
  • Kompaktowy rozmiar.

Kompaktowe urządzenie przydatne każdemu miłośnikowi kawy.

Łatwo dostępny przycisk ułatwia użycie. System 1-2-3 pozwala zmielić i posiekać nawet twarde produkty w kilka sekund.

  • Możliwość wyboru ilości mielonych ziaren (od 2 do 12 filiżanek kawy).
  • System 1-2-3 – mielenie i siekanie w kilka sekund
  • Moc 180 W.
Podstawowe informacje
  • GT110838-B1.png

    Security

    Easy bowl locking for maximum security.

  • GT110838-B2.png

    Simplicity

    Grind by simply pressing in order to get the right texture.

  • GT110838-B3.png

    Material

    Stainless steel bowl and blade to peserve the flavor of your ingredients.

  • GT110838-B4.png

    180 W

    Powerful for all ingredients

Właściwości
Moc 180  W
Regulacja prędkości System 1-2-3  
Liczba ostrzy 1  
Rodzaj ostrzy Stal nierdzewna  
Pojemność misy 0.050  kg
Materiał misy Stal nierdzewna  
Kolory CZARNY  

Często zadawane pytania
Czyszczenie młynka ma kluczowe znaczenie, jeżeli chcesz zachować dobry smak kawy. Większość ziaren kawy zawiera olej, który z czasem może wzmagać ich aromat, a w konsekwencji smak kawy. Należy opróżniać zbiornik na kawę po każdym użyciu.
Przed czyszczeniem zawsze odłączaj młynek od zasilania. Należy zadbać o to, by młynek, przewód zasilania i wtyczka nie były w żadnym wypadku mokre. Do czyszczenia nie wolno używać środków czyszczących o żrącym działaniu ani szorstkich gąbek.
Sprawdź, czy urządzenie jest podłączone do zasilania i czy pokrywka jest prawidłowo założona.
Jeżeli urządzenie nadal nie uruchamia się, skontaktuj się z autoryzowanym serwisem.
Zalecamy, aby przechowywać kawę ziarnistą w chłodnym i suchym miejscu. Kawę należy przechowywać w nieprzeźroczystym szczelnym pojemniku. Powietrze i wilgoć to najwięksi wrogowie kawy, która szybko traci swoje właściwości po zmieleniu: wilgoć pogarsza smak i aromat, a kawa staje się bez smaku. Powietrze utlenia zmieloną kawę i zwiększa gorycz napoju; ziarna należy zatem mielić bezpośrednio przed parzeniem kawy.
To zależy od typu ekspresu, którego używasz. Kawa na espresso jest o wiele drobniej zmielona niż kawa do ekspresu przelewowego.
Mielenie kawy tuż przed parzeniem pozwala zachować jej aromat i smak.
Całe ziarna można przechowywać przez kilka miesięcy. Po zmieleniu kawa szybko traci aromat. W temperaturze pokojowej zmieloną kawę można przechowywać przez 7 do 10 dni. Zalecamy zachowanie następujących środków ostrożności, aby zachować aromat zmielonej kawy: zmieloną kawę należy umieścić w nieprzeźroczystym i szczelnym pojemniku w lodówce, gdzie może być przechowywana nawet przez miesiąc.
Jeżeli twój młynek do kawy ma fabrycznie montowany nóż, możesz mielić przyprawy, orzechy i ziarna zbóż. Jeżeli twój młynek jest żarnowy, możesz mielić tylko ziarna kawy.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.
Należy przejść do zakładki „Akcesoria” na stronie internetowej, gdzie można łatwo znaleźć wszystko, co potrzebne do danego produktu.
Dodatkowe informacje dostępne są w niniejszej witrynie w sekcji poświęconej umowie gwarancyjnej.