TEFAL Subito 3

Subito 3 Najpopularniejszy produkt z wykończeniem ze stali nierdzewnej
  • Najlepszy przelewowy ekspres do kawy na 10-15 filiżanek z wykończeniem ze stali nierdzewnej i wskaźnikiem poziomu wody z przodu.

Numer referencyjny produktu : CM360811

Zacznij pozytywnie dzień z przelewowym ekspresem do kawy Subito 3!

Przelewowy ekspres do kawy Subito 3 marki Tefal jest stylowy i łatwy w użyciu. Ma pojemność 10-15 filiżanek (1,25 l), wskaźnik poziomu wody i poręczny system zapobiegający kapaniu, dzięki któremu możesz podać kawę przed zakończeniem cyklu.
Ekspres jest wyposażony w szklany dzbanek do kawy i posiada funkcję automatycznego wyłączania po 30 minutach, dzięki której kawa pozostaje ciepła.

Przelewowy ekspres do kawy marki Tefal ma podświetlany przycisk Włącz/Wyłącz z przodu urządzenia, co ułatwia jego obsługę, a ponadto jest w stylowym czarnym kolorze w połączeniu ze stalą nierdzewną, dzięki czemu doskonale wygląda na każdym blacie.

  • Do 10/15 filiżanek (1,25 l), kawy starczy dla każdego!
  • Obrotowy uchwyt filtra ułatwia dostęp.
  • Dzięki wskaźnikowi poziomu wody szybko sprawdzisz, czy wystarczy wody na Twoją kawę.
  • Dzięki przyciskowi WŁĄCZ/WYŁĄCZ z podświetleniem wiesz, kiedy ekspres działa i możesz przerwać cykl w dowolnym momencie.
Podstawowe informacje
  • System zapobiegający kapaniu pozwala wyjąć dzbanek w dowolnym momencie

  • Wskaźnik poziomu wody z przodu

  • Automatyczne wyłączanie po 30 minutach, utrzymywanie ciepła maksymalnie przez 30 minut

  • Dzbanek z pojemnością 1,25 litra kawy

  • 7211001592_B1.png

    ‎Łatwy dostęp do uchwytu filtra i zbiornika na wodę

Akcesoria
Właściwości
Ilość filiżanek 10-15  
Maksymalna ilość kawy 1.25  L
Dzbanek Szkło  
Obrotowy uchwyt filtra    
Poziom wody Okienko  
Wyjmowany uchwyt filtra    
Zaparzanie kawy metodą przelewową Funkcja zapobiegająca kapaniu Anti-drip  
Włącznik/wyłącznik (podświetlany/niepodświetlany) Podświetlany  
Utrzymywanie ciepła    
Automatyczne wyłączanie    
Dzbanek szklany (nadaje się do kuchenki mikrofalowej)    
Stały filtr NIE  
Wyjmowany zbiornik na wodę    
Schowek na przewód    
Funkcja mycia    
System filtrowania wody    

Często zadawane pytania
Nigdy nie wkładaj dzbanka lub izolowanego kubka do kuchenki mikrofalowej i zmywarki ani nie stawiaj na gorącej płycie.
Możesz używać filtrów papierowych lub filtrów wielokrotnego użytku (nylonowych lub metalowych). Te dwa rodzaje filtrów można kupić w sklepach.
Uruchom ekspres do kawy z filtrem po raz pierwszy bez kawy. Wlej odpowiednik jednego dzbanka wody do przepłukania go.
Płyta utrzymująca ciepło jest używana do utrzymywania pożądanej temperatury kawy, kiedy ekspres jest włączony. Funkcja jest dostępna wyłącznie w ekspresach do kawy wyposażonych w szklany pucharek.
W zależności od modelu tę część można zakupić w najbliższym autoryzowanym serwisie lub na naszej stronie, w rubryce poświęconej akcesoriom.
Należy użyć zestawu odkamieniającego lub niewielkiej ilości octu spirytusowego:

1- Użyć niewielkiej ilości środka odkamieniającego lub 250 ml octu spirytusowego rozpuszczonego w połowie litra wody.

2- Wlać roztwór do zbiornika na wodę (bez kawy).


3- Uruchomić cykl (bez dodawania kawy). Po 2 minutach przerwać cykl ręcznie. Pozostawić ekspres na godzinę.


4- Ponownie uruchomić ekspres, aby dokończyć cykl.


5- Aby przepłukać urządzenie, uruchomić 2 cykle z samą wodą, tj. bez kawy.


W razie konieczności ponownie przeprowadzić usuwanie kamienia.
Izolowanych karafek nie należy wkładać do zmywarki!
Plastikowa izolowana karafka powinna być przepłukana ciepłą wodą od razu po użyciu.
Nigdy nie należy czyścić karafki szczotką lub innym przedmiotem, gdyż może to doprowadzić do powstania rys będących przyczyną pęknięcia. Karafkę izolowaną wykonaną ze stali szczotkowanej można łatwo czyścić szczotką lub innym przedmiotem, nawet wewnątrz.
Szklany kubek do kawy i pojemnik na filtr należy myć w górnym koszyku zmywarki do naczyń.
Kamień w sposób naturalny osadza się wewnątrz ekspresów do kawy. Regularne usuwanie takiego osadu chroni ekspres przed uszkodzeniem i wydłuża okres użytkowania. Zapewnia także utrzymanie najwyższej jakości przyrządzanej kawy. Kamień może również trwale pogorszyć wydajność urządzenia.
Częstotliwość czyszczenia ekspresu do kawy z kamienia zależy od twardości wody oraz sposobu jego użytkowania. Do sygnałów wskazujących na obecność kamienia należą: wydłużenie czasu przygotowywania kawy, powstawanie dużej ilości pary, hałas pod koniec cyklu lub zatrzymanie trwającego cyklu. Usuwanie kamienia powinno przeprowadzać się co 20–40 cykli lub raz w miesiącu, w zależności od twardości wody.
• Ilość mielonej kawy jest zbyt duża. Zalecamy stosowanie jednej miarki do kawy (7 gramów) na kubek.
• Kawa jest zbyt drobno zmielona (kawa mielona typu Espresso).
• Jeśli korzysta się z filtra stałego, nie należy dodatkowo stosować filtra papierowego.
• Niektóre rodzaje filtrów papierowych (do przygotowywania mocnych kaw) mogą wydłużyć czas przepływu wody przez filtr i sporadycznie powodować przelewanie się wody.
W ekspresie do kawy osadził się kamień. Należy go usunąć.
W razie braku prądu może wystąpić konieczność ponownego naciśnięcia przycisku Start/Stop. W modelach z czasomierzem należy zaprogramować zegar.
Wyczyścić zawór uchwytu filtra pod bieżącą wodą, przełączając go ręcznie.
To zależy wyłącznie od smaku: można kupić kawę mieloną do ekspresów z filtrem z supermarketu, która występuje w różnych smakach i aromatach, można samodzielnie zmielić kawę ziarnistą lub kupić kawę ziarnistą w sklepie z kawą i poprosić o jej zmielenie do konsystencji odpowiadającej filtrowi.
Kawę mieloną należy przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach lub paczkach. Aby jeszcze dłużej zachowała swoją świeżość, może być przechowywana w lodówce.
Średnie lub drobne mielenie (lecz nie zbyt drobne). Możesz również poprosić o zmielenie kawy na espresso.
Kamień osadza się w wewnętrznych obwodach, woda nie przepływa przez nie prawidłowo i przepływ jest dużo mniejszy.
Gwarancja nie obejmuje usterek wynikających z braku regularnego odkamieniania.
Urządzenie to zbudowane jest z licznych materiałów nadających się do powtórnego wykorzystania lub recyklingu. Urządzenie należy zostawić w lokalnym punkcie zbiórki odpadów.