Chrupiący camembert z sosem żurawinowym

Chrupiący camembert z sosem żurawinowym

Przystawki

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 4 nierozpadające się porcje sera camembert
  • zwykła mąka
  • 2 ubite jajka
  • 100 g świeżej bułki tartej
  • 1 słoik sosu żurawinowego

Przygotowanie

Rozpołowić porcje camembert w poprzek w celu uformowania cieńszych trójkącików. Obtoczyć w mące, następnie w ubitym jajku, a na koniec w bułce tartej.

Drugi raz obtoczyć ser w jajku i bułce tartej. Schłodzić przez około 30 minut przed gotowaniem. Smażyć przez około 1-2 minuty w temperaturze 190°C, aż camembert będzie chrupiący i złotobrązowy.

Odsączyć i podawać z sosem żurawinowym.