Grzyby w cieście

Grzyby w cieście

Dodatki

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Średniej trudności

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 450 g małych grzybów
  • 1 cytryna
  • 100 g mąki
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • 150 ml mleka
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

Obciąć końcówki nóżek, oczyścić i opłukać grzyby w wodzie z cytryną.

Odcedzić i osuszyć.

Aby przygotować ciasto, w misce wymieszać 100 g mąki, 1 żółtko, szczyptę soli, 150 ml mleka i 1 łyżkę oleju.

Wymieszać wszystkie składniki razem i delikatnie wmieszać ubite na sztywno białka.

Zalać grzyby ciastem i smażyć na głębokim tłuszczu.

Odsączyć i podawać na gorąco z cytrynowym majonezem.