Klops warzywno-drobiowy

Klops warzywno-drobiowy

Przystawki

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 300 g piersi z kurczaka
  • 150 ml śmietany
  • 100g marchewek
  • 50g zielonej fasoli
  • 50g groszku
  • 50 g kukurydzy
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Pokroić kurczaka na kawałki i umieścić w misce robota kuchennego wraz ze śmietaną, solą i pieprzem.

Miksować przez 2 minuty z wysoką prędkością.

Pokroić marchewkę i fasolę w kostkę.

Gotować wszystkie warzywa przez 5 minut w misie do gotowania na parze. Delikatnie wymieszać warzywa z kurczakiem.

Napełnić 4 posmarowane masłem kokilki.

Przykryć folią kuchenną i gotować przez 20 minut w misie do gotowania na parze.

Odczekać, aż całkowicie ostygnie.

Obrócić kokilki i wyjąć zawartość na talerz.