Mieszanka warzywna

Mieszanka warzywna

Dodatki

  • 4

    Liczba osób

  • Tanie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 200 g marchewek
  • 200 g rzepy
  • 200 g zielonej fasoli
  • 200 g mrożonego groszku
  • 50 g stopionego masła
  • świeża posiekana trybula
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Umyć wszystkie świeże warzywa. Obrać marchewki i rzepy. Pokroić marchewki, rzepy i zieloną fasolę na paski o długości 4 cm.

Umieścić przygotowane warzywa i groszek w koszu do gotowania na parze i gotować przez 30 minut. Doprawić.

Umieścić warzywa na ciepłym półmisku i polać je roztopionym masłem. Posypać posiekaną trybulą i podawać.