Stek z łososia z koprem włoskim i sosem maślano-cytrynowym

Stek z łososia z koprem włoskim i sosem maślano-cytrynowym

Dania główne

  • 4

    Liczba osób

  • Niedrogie składniki

    Koszt

  • Bardzo łatwe

    Trudność

  • Czas przygotowania

  • Czas gotowania

Składniki

  • 4 x 150 g steków z łososia
  • 3 łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • 100g masła
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Przyprawić steki z łososia i posypać je nasionami kopru włoskiego. Umieścić steki z łososia na kratce misy, wyposażonej w uchwyt z zaciskiem i gotować na parze przez 10 do 12 minut.

Roztopić masło i dodać sok z cytryny. Zdjąć skórę ze steków i ułożyć je na ciepłym talerzu.

Polać je sosem maślano-cytrynowym. Podawać.